Crank no start

Dream about your 240's turbo power in this forum.

Crank no start

Postby tannerezell077 » Sun Mar 11, 2018 8:54 pm

I have a 91 240sx with a ka24de.
I recently just finished up my turbo project on my 240 and got it all tuned and the bugs worked out of it, so I thought. I went for a drive to the gas station to get some fresh gas seeings how I was very low. on my way there I run out of gas(gauge is incorrect). Shortly after I ran out some loggers stopped and ask if I needed help then they said they had a little gas enough to get me back home. after I got home which was less than a 3 minute drive I put 3 gallons of 87 octane in the car (always run 93) and head towards the gas station. Seems to be running fine then I put it in 5th gear and it backfires a little bit and then a big cloud of blackish rich smoke comes out my exhaust and it dies. got it home to see what the issue is
I have confirmed that I have the following:
- I have spark to all four plugs
- Checked timing and its spot on
- I have fuel to the fuel pressure regulator and obviously to the injectors because when I pull the plugs they have gas on them
- The motor is getting air
It cranks fine, and stumbles and shakes like it tries to start when I stop cranking. the battery is fully charged. I am able to check the tps % and maf and so on from my laptop it all seems okay to me. Could it possibly be bad gas? it seems to me like its flooding out and fouling the plugs. Someone please help I need to get this car back on the road and any info would be awesome!
tannerezell077
Learners Permit
 
Posts: 9
Joined: Mon Feb 12, 2018 10:01 pm

Re: Crank no start

Postby Alonso » Mon Mar 12, 2018 4:35 pm

There's a fuse that passes a signal to the ecu when cranking the ignition. Make sure it isn't blown
Billet PTE 6765 divided T4, Nismotronic, Speed density, Coil on plug conversion.

AWS D17.1 certified ;)
Follow me on Instagram: @alonso240
User avatar
Alonso
Dont Question My Nissan Knowledge
 
Posts: 746
Joined: Tue Jun 16, 2009 3:16 pm
Location: Wichita,KS

Re: Crank no start

Postby tannerezell077 » Mon Mar 12, 2018 8:09 pm

Alonso wrote:There's a fuse that passes a signal to the ecu when cranking the ignition. Make sure it isn't blown

what fuse is it? under the hood
tannerezell077
Learners Permit
 
Posts: 9
Joined: Mon Feb 12, 2018 10:01 pm

Re: Crank no start

Postby tannerezell077 » Mon Mar 12, 2018 8:34 pm

Update: I got the car running a few times today and made a little bit of good progress.
-Drained old fuel and filled up with fresh 93
-New ngk plugs
As soon as I put the fresh gas in and let the plugs and inside the cylinder air out, I let the fuel pump prime and it fired right up and run. I try to restart later and nothing. went and got the new plugs and it seemed to help it would fire up and run for a few.
Now this is the odd part that has me thinking it running rich, I unplugged the relay for the fuel pump so it wouldn't pump anymore fuel and the car fired up and run for about a minute and a half without the fuel pump giving any fuel?????? I guess it had dumped so much fuel previously it was just burning it off? I'm so stumped here and I've obviously narrowed it down to a fuel issue I just can't figure out how to solve it.
tannerezell077
Learners Permit
 
Posts: 9
Joined: Mon Feb 12, 2018 10:01 pm

Re: Crank no start

Postby OddAdrian » Thu Mar 29, 2018 6:02 pm

One or more injectors are probably stuck open. Remove your fuel rail with your injectors still attached and slip a towel at the ends of the injectors.

Prime your pump and see which injector is leaking. Be very careful as trying to start a car with an injector stuck open could get pretty nasty.
OddAdrian
Learners Permit
 
Posts: 8
Joined: Wed Mar 07, 2018 5:09 pm


Return to KA-T Chat

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 39 guests